Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když člověk dělá práci a je to současně jeho koníček, potom mu nevadí, v případě že neonemocní, pracovat třeba až do osmdesáti. Ovšem takové štěstí má málokdo. V USA jsou důchody zanedbatelné a lidé to řeší ještě jedním, nebo dvěma joby po práci. Je to náročné, ale po určité době firmu prodají a  mohou jít do důchodu. Když to tempo ovšem vydrží a nezkrachují. Ale ne všichni jsou schopni do toho jít. Myslím, že u nás by byl takový život dost problematický pro složité byrokraticky komplikované zákony - a do čeho se také pouštět, když spousta firem už teď krachuje. Proto přeju všem mladým, aby si našli takové zaměstnání, které je bude skutečně bavit. Mnohým z nás starších se to nepovedlo, a z velké části ne vlastním přičiněním. Obavy bych měla také z toho, že přijde nová vláda a ta navrhne novou reformu penzí a to, co si lidé do té doby našetří- kam se poděje? Prosím, neberte mě zase tak vážně, jsem od přírody zodpovědná pesimistka.

0 0
možnosti
Foto

Já miluji svojí práci, je to můj velký koníček. Vím, mám obrovské štěstí. Ale nedovedu si představit, že to budu fyzicky, psychicky a duševně zvládat v 70-ti......;-)

0 0
možnosti
DK

Nekery lidi by patřilo poslat makat třeba do slévárny, celé den s pikovačkó nebo palicó vytlókat odlitky z forem. Kraďóskovi by po jedné směně lezly oči z důlků a po tédňu by se plazil po štyrech. A ten čerstvé vzdóšek co tam je, to je panečku ňamka.

1 1
možnosti
MP

Bude se zkrátka muset žít jinak, pořád bude nutno šetřit - prvně odchovat děti, pak jim něco dát do začátku, aby nezačínaly od nuly, pak šetřit na stáří a rozhodně nerozdat všechen majetek s tím, že přece mi stačí důchod. Většina nebude mít na to, aby si nějak moc užívala. Bude nutno si zvyknout na to, že ne všichni se mají stejně, že lidi, kteří se nesnažili pracovat, budou žít skoro v bídě. Solidarita by měla být jen s těmi, kteří si svůj nepříznivý osud nezavinili. Ale kdoví, co přijde za pohromy a bude ouvej všem. Žili jsme si teď opravdu dobře, ale ono to asi nevydrží.:-(

3 1
možnosti
TB

něco jsem rozumněl bez problémů,ale nepochopil jsem dát něco dětem,mně nikdo nic nedal, a život mi uběhl spokojeně. Náš mladej ve své podstatě také nic nedostal,kromě vzdělání na VŠ, a zařídil jsi všechno sám a postavil se na své nohy. Má spokojenou rodinu,postavil dům atd.

1 0
možnosti
Foto

prodlužování důchodového věku je darebáctví, a je zdůvodňováno lživými argumenty. Stát má problémy díky privatizaci a vytunelování zdrojů a ne kvůli stárnutí obyvatelstva

2 5
možnosti
PK

To je ale snůška hovadin. Předně kdyby stát neprivatizoval (podívejte se na zbytek východního bloku) tak by se naprosto nic nezměnilo. Fabriky by zkrachovali stejně.

Výroba na východ od železné opony totiž byla na svou mizernou úroveň (zastaralá) naprosto předražená (zejména kvůli udržování 100 procentní zaměsnanosti... kdy stát prostě zaměsnával lidi ikdyž náklady na jejich činnost byly vyšší než za kolik se dal výsledek téhle práce prodat). Aby to někdo kupoval když měl cca stejně drahou ale mnohem vyspělejší alternativu po pádu železné opony tak bylo nutné okamžitě srazit ceny (tzn vyházet všechny lidi jejichž činnost nebyla k fungování nezbytná) a zároveň co nejrychleji investovat stovky miliard (ve valutách) do technologií které už na západ od čáry byli 10 let standardem. Bohužel tyhle stovky miliard ve valutách stát tehdy neměl.

Výprodej (a pokud možno co nejrychlejší) byla jediná alternativa- opět důkaz najdete analýzou celého východního bloku... ve většině států než se rozkoukali zjistili že ani nemají co privatizovat. Tunelování je naprosto marginální problém vůči tomuhle.

A problém s penzemi má celá Evropa... ne jen tahle malá téměř irelevantní zemička, takže mi přijde absurdní vaše představa že za to může kterákoli z vlád za posledních 50 let.... no ikdyž máte pravdu... částečně za to mohou všechny... zejména naprosto stupidní "propopulační" politikou kdy si pomocí "sociálních" dávek vypěstovali zbytečně mnoho lidí pro které nikdo nemá reálně přínostné ekonomické uplatnění. V střednědobém měřítku je jediným řešením totálnéí zrušení všech přídavků na děti, porodného a přestat zcela vydávat povolení k pobytu imigrantům. To nezaměstnanost v měřítku 20-30 let vyřeší a pak nebude nutné platit jak důchodcům tak zbytečně existujícím nezaměsnaným a na důchodce zbude víc.

1 0
možnosti
JS

Jen pro Vaši informaci, např. v Kanadě vyplácí stát důchod až od 67 let.

4 1
možnosti
Foto

Myslím,že zdejší příliš nezajímá Kanada.Důchody se vlastně ruší.No ano!Dává se nám to sice po kapkách ale prostě vede to k tomu že za čas důchody nebudou.Jedině snad kdyby se konečně češi vzpamatovaĺi a vymetli tu pakáž,která rozkradla republiku.Ale jako národ jsme pravděpodobně ke zrušení.:-)[>-]

0 0
možnosti
AT

Dělej dokud můžeš, až nebudeš most tak umři. Plať si důchodové připojištění, my ti ho vytunelujeme nebo znárodníme...

2 4
možnosti
TB

platil jsem důchodové připojištění, i z minimálního platu,a vyplatilo se mi to

3 2
možnosti
MR

M27i90l95a10n 20R20a15d24e92k

17. 5. 2013 18:28

lidsky vek se prodluzuje, pred 200 lety uz by jste byla pokladana za starenku. Ve triceti letech uz zena byla "na nic". drive jeste drive. Dnes ve 30 letech teprve zacinate. Take uz se divenky nevdavaji ve 14, 15ti letech, driv musely jestli chteli odchovat deti alespon do dospivani. Tak se vek do odchodu do duchodu bude muset prodluzovat, uz se nedela tak manualne ani ve fabrikach, zamestnani kde se opravdu fyzicky dre je malo. Pochopitelne se musi omezit pristehovalectvi, socialni davky, a mit zamestnani pro vsechny, Dnes nekdo komu je 65 let se citi jeste jako junak. Ja teda jo.

5 2
možnosti
DK

Jistě...Kalousek ani Nečas už budou v důchodu (pokud se dožijí)...nicméně je to záměr vládních parazitů. Nicméně: lidé nad 50 už dnes těžce shánějí práci a co tedy budou dělat dalších 30 let? Třít bídu...a ta jim prozí i tak, protože k nároku nádůchod musíte odpracovat 35 let...A bohužel...mnoho lidí vlivem stresu, gentiky, prostředí začínají být nemocný, tak budou padat jako mouchy!!!!

2 4
možnosti
Foto

Jj, jak řekl pan Mládek, od nástupu do důchodu do smrti má být 5 let. Asi si moc nepomůžete. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Redaktorka investičního magazínu www.quote.cz